Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@16:41:06 GMT

لفور، لمس تمام مازندران در یک چشم‌انداز

تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۶۳۰۳۳۷

لفور، لمس تمام مازندران در یک چشم‌انداز

منطقه لفور بی شک در چهار فصل سال دیدنی است و تصاویری بدیع و چشم نواز را به نمایش می‌گذارد. بهار با برگ‌های تازه جوانه زده گیاهان و تابستان به دلیل هوای مطبوع و خنکش مقصد بسیاری از گردشگران است.

اما بی شک لفور در فصل پاییز به اوج زیبایی خود می رسد و شاید کم‌تر مکان در مازندران به خوبی لفور در هماهنگی همه عوامل زیبایی طبیعت موفق عمل کرده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هارمونی زیبایی‌ها، در هم تنیدگی انسان با طبیعت، گره خوردن دست ساخته های بشر با بی رحمی زیبای طبیعت و توقف زمان در هزاره‌های گذشته همگی شاید فقط در منطقه لفور سوادکوه قابل مشاهده باشد. 

همنوایی کوهستان ، جنگل ، چشمه ها ، رودخانه ها ، دریاچه ، آبشار و زندگی روستایی با تارو پود قدیم زیبایی را در وسعت لفور ایجاد کرده است که شاید به جرات جایی نتوان ان را یافت.

ماهیگیری در دریاچه و رودخانه، لم دادن به بلندای درختان راش و افرا، قدم زدن در روستاها و حس بی نظیر پیاده روی پابرهنه در میان آب سرد رودخانه و تجربه خلوت با خدا در دل امامزاده ها و مساجد ساخته شده از چوب مازندران را برای هر گردشگری در یک قالب به تصویر می کشد.

لفور دهستانی با بیش از ۲۰ روستا از توابع شهرستان سوادکوه شمالی است که شمارش جاذبه گردشگری در این منطقه کاری بیهوده می باشد.

برای رسیدن به لفور ۲ راه بیشتر ندارید که البته راه سومی هم هست که از مسیر جنگل بوده و به دلیل سختی و طولانی بودن مسیر توصیه نمی شود.

لفور را می توان از جاده بابل به بابلکنار و همچنین از مسیر سوادکوه شهر شیرگاه دیدن کرد. اگر از مسیر تهران قصد سفر به این منطقه را دارید ابتدا باید وارد جاده فیروزکوه و از شهر شیرگاه به سمت جاده گنج افروز بروید تا به سه راهی شیردارکلا برسید.

از شهرستان بابل نیز ابتدا باید پا در جاده گنج افروز بگذارید سپس با عبور از شهر بابلکنار باز هم به سه راهی شیردارکلا برسید. وقتی به این سه راهی رسیدید از هر کسی بپرسید راه را به شما نشان میدهد. نگران نباشید این سه راهی بسیار شلوغ و پررفت و امد است.

پس از گذشتن از روستاهای بین راهی که تعداد آنها کم هم نیست، باید حدود ۱۰ کیلومتر در مسیر منطقه گردشگری لفور راه را طی کنید تا جایی که چشمتان به دیواره‌ی بزرگ مصنوعی برسد و اینجاست که شما از دروازه منطقه لفور وارد شده اید.

برای دیدن منظره پشت سد باز هم یک ۲ راهی پیش رویتان قرار می گیرد. یا باید از ضلع شرقی سد به تاجی آن برسید که ممکن است ماموران سد مانع شوند و یا از مسیر روستای گالش‌گلا که ما نیز همین مسیر را پیشنهاد می کنیم و به نظر زیباتر نیز است. 

از جاده اصلی که وارد مسیر روستای گالشگلا شوید حدودا باید ۵ کیلومتر طی کنید تا به روستای گالش گلا برسید اما در این مسیر جایی بر فراز سد قرار میگیرد که نمیتوانید حتی چنین منظره ای را تصور کنید. 

بهتر است قبل از رسیدن به سد خودرو را در گوشه ای پارک کنید و از بالا نظاره گر تلالو آبی که پشت سد جمع شده است و درختان  و جنگلی که در اطراف آن بوجود آمده است باشید زیبایی که ناخودآگاه شما را وادار به عکس گرفتن می کند و شک نکید که این عکس یکی از زیباترین عکس های شما خواهد بود.

دریاچه لفور یا بهتر است بگوییم سد خاکی البرز مهم ترین جاذبه گردشگری این منطقه است که در  همه ی فصول سال گردشگران را به سوی خود می کشاند . این دریاچه در کنار جنگل‌های زیبای سوادکوه، منظره‌ای زیبا و دلنواز را برای کسانی که عاشق طبیعت گردی هستند، فراهم کرده است و در تمامی فصول سال این منطقه شلوغ است و کمتر زمانی پیش می آید که این منطقه را بتوان خلوت دید.

برای ما که از هیاهوی شهرها به دامان طبیعت پناه می‌بریم، شاید بهترین تفریح همان داشتن آرامش در یک محیط زیبا با آب و هوایی معتدل و خوب باشد. این همان چیزی است که در این فصل و اوایل پاییز در کنار منظره زیبای این سد می توانید پیدا کنید. جدای از این، ماهیگیری هم یکی از آن کارهایی است که در اینجا می‌شود انجام داد البته اگر خوش شانس باشید می توانید ماهی سفید صید کنید  ناگفته نماند برای اینکار باید صبح زود را انتخاب کنید تا چیزی از سخاوت طبیعت  نصیبتان شود .

 یکی دیگر از جاذبه های این منطقه آبشارهای اسکلیم (آهکی) و گزو  است که برای تماشای آن باید در جنگل پیاده روی کنید تا به این آبشار ها برسید البته اگر در پاییز طاقت سرما  و گل شدن لباس هایتان را دارید آبشار را انتخاب کنید  وگرنه بهتر است دیدن آبشار را به فصل گرما موکول کنید تا بتوانید در خنکای آن تنی هم به آب بزنید .

البته زیاد ناراحت نباشد همانطور که گفته شد  لفور و حوالی آن جای است که همه ی نیازها و خواسته های گردشگران را با هر سلیقه ای براورده می کند اگر اهل سرمای  آبشار نیستید می توانید به آبگرم بروید .

از سد خاکی و آبشار که بگذریم قدم زدن در جنگل های این منطقه  نیز آرامش خاصی به انسان می دهد، درختان سر به فلک کشیده ای که جزء جنگل های هیرکانی مازندران محسوب می شوند و بیش از ۴۰ میلیون سال قدمت دارند. این جنگل های سربه فلک کشیده در دل خود چشمه ها و رودخانه هایی دارد که سبب سرسبزی و زیبایی منحصر به فرد این منطقه شدند. راستی این منطقه در تنوع گیاهی نیز حرفی برای گفتن دارد و با بهره برداری بیش از ۸۰ نوع گیاه یکی از مناطق غنی ایران در گونه های گیاهی محسوب می شود .

با این توصیف ها اگر قصد دل کندن از این زیبایی ها را نداشتید اصلا نگران مکان ماندن نباشید زیرا این منطقه پر از خانه های بوم گردی و کلبه های چوبی و کاه گلی در دل جنگل است که می توانید یک شب زندگی روستایی تمام عیار در کنار حیوانات اهلی همچون  گاو و گوسفند، مرغ و اردک و کندوی عسل را تجربه کنید و از غذاهای ارگانیک بخورید و سفرتان را دلنشین تر کنید.

برای یافتن این خانه های بومگردی کافی است فقط به کناره جاده دقت کنید تا شماره تماس مالکان آن را بیابید. 

البته چادر زدن در حاشیه سد با رعایت نکات ایمنی نیز می تواند تجربه هیجان انگیزی برایتان رقم بزند و هدیه این اقامت نیز بیدار شدن در زیباترین صبحگاهی است که تجربه آن شاید هیچگاه تکرار نشود.

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گردشگری سد لفور مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۶۳۰۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان

هند طی سال های اخیر در رقابت با چین حضور اقتصادی، سیاسی و نظامی اش در منطقه خلیج فارس را افزایش داده و از رهگذر ارتقا روابط با عربستان، امارات و عمان خودش را به بازیگری مهم در منطقه خلیج فارس تبدیل کرده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، در سالهای اخیر هندوستان روابط اقتصادی با کشورهای خلیج فارس را به طور قابل توجهی توسعه داده است، بطوری که کشورهای این منطقه به شریک اول تجاری دهلی نو تبدیل شده اند. در همین زمینه روابط اقتصادی هند با کشور امارات متحده عربی در سال 2023 به 85 میلیارد دلار رسید و این کشور به سومین شریک تجاری هند بعد از آمریکا و چین تبدیل شده و دو کشور قرارداد تجارت آزاد هم در سال گذشته به امضا رسانده اند.

هند همچنین با عربستان هم روابط اقتصادی گسترده ای دارد که علاوه بر صادرات انرژی و پتروشیمی از عربستان و صادرات کالا و اعزام نیروی کار از هند، در زمینه سرمایه گذاری هم رشد قابل توجهی داشته است. نشست سران ریاض و دهلی نو در سال گذشته منجر به انعقاد 20 یادداشت تفاهم شد. در همین راستا، سعودی ها به دنبال سرمایه گذاری 100 میلیارد دلاری در هند هستند که مهمترین پروژه اقتصادی مشترک دو کشور مجموعه پالایشگاهی "السعید" در ساحل غربی هند است.

سومین ایستگاه حضور هندی ها در خلیج فارس عمان است. در حال حاضر مجموع تجارت دو کشور بالغ بر 5 میلیارد می باشد که 3 میلیارد آن صادرات هند و 2 میلیارد دلار هم سهم صادرات عمانی ها است.

در همین زمینه یک مقام آگاه هندی هم به روزنامه العرب خبر داده که هند و عمان قرار است توافق نامه تجاری جدیدی را به امضا برسانند که براساس آن تعرفه ورود کالاهای هندی به عمان و بالعکس طور چشمگیری کاهش خواهد یافت.

نوع نگاه هند به خلیج فارس

هند به خلیج فارس به عنوان گذرگاه اقتصادی و مسیر رسیدن به اروپا می نگرد و از همین رو به دنبال توسعه روابط اقتصادی با کشورهای شورای همکاری است. در این میان باید مدنظر داشت که این روابط صرفا اقتصادی نیست و دهلی نو در زمینه نظامی هم در حال گسترش همکاری ها با کشورهای خلیج فارس است.

همسو با افزایش وابستگی اقتصادی هند به کشورهای عضو  شورای همکاری خلیج فارس،  توسعه مناسبات سیاسی و نظامی میان هند و کشورهای این منطقه نیز قابل توجه بوده است. رزمایش های دریایی و توافقات همکاری و تبادل تجربه نظامی طرفین، بخشی از ابعاد مکتوم و ناگفته این رابطه است.

در این میان چین و پاکستان دو رقیب هند در منطقه خلیج فارس محسوب می شوند و به موازات هم درحال گسترش مراوادات با کشورهای شورای همکاری خلیج فارس هستند. با توجه به حضور این دو کشور در معادلات خلیج فارس، ابعاد امنیتی هم به حضور هند در خلیج فارس اضافه شده است.

آیا طرح کریدور آمریکایی "هند-غرب آسیا-اروپا" موفق خواهد بود؟مواجهه منطقی ایران با کریدور هندی ـ عربی/ ضرورت احیای امتیازات امنیتی و اقتصادی ذیل معادلات جدید منطقه‌ای

 

این امر نشان می دهد که وابستگی هند به منطقه خلیج فارس، به ویژه بعد از رونمایی از طرح «عرب-مد» به طرز چشمگیری افزایش یافته است.

براساس طرح مزبور کالاهای هندی می بایست از مسیر خلیج فارس (بندر فجیره امارات) به عربستان، اردن و فلسطین اشغالی (بندر حیفا) برود تا از آنجا به اروپا صادر شود. این شرایط باعث شده تا خلیج فارس به رگ حیاتی هندوستان تبدیل شود و دهلی نو همطراز با کشورهای شبه قاره، نسبت به تحولات خلیج فارس حساسیت نشان دهد.

با این حال، این طرح درحالی هند را به سمت مسیر تازه در ارتباط با جنوب خلیج فارس می‌برد که باید بهاین نکته اشاره کرد که یکی از اهداف مسیر جدید علاوه بر فراهم شدن بستر جدید در روابط هند با کشورهای عربی و در نهایت با رژیم صهیونیستی، دور زدن تنگه باب المندب و کانال سوئز و اجتناب از موانعی است که توسط یمن در مسیر دریایی رژیم صهیونیستی و در راستای حمایت از مردم مظلوم فلسطین ایجاد شده است.

نکته دیگر این که برای اجرایی شدن اهداف این کریدور، کشورهای عضو این پروژه هزینه تخلیه و بارگیری چندباره در امارات، عربستان و بندر حیفا را باید پرداخت نمایند. این امر منجر به افزایش هزینه و زمان حمل و نقل کالاها می شود. از این رو کارشناسان اعتقاد دارند که این پروژه بیش از آنکه دارای صرفه اقتصادی باشد دارای اهداف سیاسی و ژئوپلتیک است تا برخی از کشورهای دارای تعامل با اسرائیل را از مسیر دیگری به رژیم صهیونیستی پیوند دهد.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاه هند به جنوب خلیج فارس؛ نزدیکی به امارات، عربستان و عمان
  • آخرین خبرها از جاده‌های مازندران در پایان هفته
  • در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • اعمال محدودیت ترافیکی در راه های مازندران
  • اعمال محدودیت‌های ترافیکی در جاده‌های مازندران
  • آمادگی تمام تجهیزات اخذ رأی در ۵ شهرستان‌ مازندران
  • آمادگی تمام تجهیزات اخذ رأی در پنج شهرستان‌ مازندران
  • آمادگی تمام تجهیزات اخذ رأی در پنج شهرستان‌های مازندران
  • نوع‌دوستی و همراهی از جنس فرشتگان نجات
  • آزاد سازی اراضی ملی در منطقه بابلکنار شهرستان بابل